Camp de treball 2010-en preparació.

Camp de treball 2019

Es realitzarà del 1 al 5 de Juliol a la masia del Jardí Botànic Històric.

Programa previst.

 • Construcció jardinera lateral façana masia
 • Construcció jardineres façana frontal masia.

 

es convida a tots els voluntaris que hi vulguin participar es posin en contacte amb la secretaria de l'associació a través del mail info@amicsjbb o per telèfon.

 

El camp es realitzarà en horari de 10 a 13h

Es farà un esmorzar conjunt a mig matí com a espai de descans.

Camp de treball 2018

El 2018 el camp de treball ha tingut lloc amb el grup de voluntaris de l'hort i s'han construït les jardineres per hort en terrasses i balcons per al projecte de l'escola de la Salle Barcelona.

Camp de treball 2017

Dates per participar entre el 3 i el 8 de Juliol.

 

El camp es celebrarà els matins que hi han grups de voluntaris a l'hort de la masia per facilitar la participació. El dilluns, dimarts dimecres i dijous.

Alguna activitat  si no hi ha temps de finalitzar-la es seguirà realitzant la setmana següent en els mateix horari i amb els voluntaris dels grups.

 

 

Ja estem preparant la proposta de camp de treball per al estiu 2017.

El programa de treball preveu dues activitats principals:

 

1. Construir unes taules d'hort elevat de 70cm alçada

2. Una jardinera amb jardí vertical al lateral dret de la masia

 

 

Tots els que vulgueu col.laborar podeu apuntar-vos a info@amicsjbb.org enviant les vostres dades i disponibilitat. Qualsevol dels dies que pugueu donar un cop de mà serà benvingut.

 

Envieu un mail a info@amicsjbb.org per fer la vostra inscripció i informar de quins dies i horaris podeu col.laborar amb les tasques del camp de treball.

 

 

Us esperem...

 

 

 

 

Camp de treball 2016

Diari del Camp de treball del 2016...

Dia 7

Ja tenim totes les jardineres del jardí sensorial a punt per a la seva presentació i per a fixar al terra. Fins a l'octubre en que les omplirem de substrat i replantarem les plantes que hi han al jardí vell en el nou, més algunes noves que afegirem...Si tot va com està previst l'inaugurarem per al Planta't de tardor, la jornada de portes obertes del JBB.

Avui no hi han hagut voluntaris que hagin participat al camp, amb la qual cosa no hem començat la següent feina que teniem prevista de construir una jardinera per al lateral de la masia, que passarem a fer la setmana pròxima.

Dia 6

Avui amb els voluntaris que han vingut hem acabat les dues jardineres que van quedar inacabades ahir i hem fet una de nova, finalitzant les 8 jardineres previstes per al jardí sensorial nou.

Dia 5

Avui ha estat un dia de molta feina, per la tarda han vingut més de 23 voluntaris enginyers de l'entitat NetSuite www.netsuite.com , un núvol de proveidors d'ERP, amb seu als USA i amb una sucursal a Barcelona,  que han volgut participar del projecte del nou jardí sensorial oferint un dia de voluntariat de participació. Hem tingut l'oportunitat de fer 7 taules jardinera  per al nou   jardí sensorial, que si tot va bé el podrem inaugurar per a la festa de la tardor, quan puguem trasplantar totes les plantes previstes.

Aquest jardí permetrà tocar plantes de tacte diferent, olorar-ne, tastar-ne alguna...tot en més de 16 metres de jardí sensorial.

Dia 4

Avui el Pere i la Rosa Maria que ha vingut a col.laborar en el camp, han preparat una primera jardinera de mostra per al jardí sensorial, a l'espera que demà amb major nombre de participants puguem fer la resta de jardineres previstes.

Dia 3

Avui de bon matí hem començat a pintar el rellotge de sol, amb una pintura per a paviments de colro vermell. primer hem retallat les plantilles dels numeros, després hem anat traspassant els números al terra per després pintar-lo. Han participat la Mireia, la Carme i el Pere. ha fet poc sol, estava núvol i ha anat molt bé, ja que hem estat una bona estona per finalitzar la feina, però finalment a les  dues del migdia el rellotge ha quedat enllestit i a punt per a fer servir.

Dia 2

Avui hem iniciat la tasca del rellotge de sol. Amb la col.laboració del Nasi Vila de l'entitat El sol de l'Era i la Societat Catalana de Gnomónica, hem marcat i dibuixat el rellotge analemàtic a la plaça de les zones àrides del JBB.

Primer cercar la meridiana, després marcar-la amb l'ajut d'una brúixola, una plomada i un porta angles. Després marcar l'angle de la latitud per cercar el punt més alt de l'analema. Dibuixar l'el·lipse horària, també la circumferència equatorial, per finalment dibuixar l'analema i tots els punts mes a mes per poder situar la persona que fa la lectura del rellotge. Al migdia amb bon sol hem tingut oportunitat de provar l'hora i ...funciona bé..marca l'hora solar.

Amb l'ajut de voluntaris i socis, la Montse i el seu pare, la Carme, la Mireia, la Lupe , el pere i el Nasi, hem pogut fer tota la feina prevista.

CAMP DE TREBALL 2016

Un rellotge de sol per al jardí Botànic. Una pèrgola per la Wisteria i un nou Jardí Sensorial al JBH.

Dates per participar entre el 2 i el 8 de Juliol.

 

dilluns dimecres i divendres al matí de 10  a 14h

dimarts i dijous a la tarda de 15,30  a 19h 

Dissabte i diumenge de 10 a 14h

 

 

Ja estem preparant la proposta de camp de treball per al estiu 2015.

El programa de treball preveu dues activitats principals:

 

1. Construir un rellotge de sol al JBB

2. Refer i ampliar el jardí sensorial del JBH

3. Una pèrgola per la Wisteria al JBH

 

Tots els que vulgueu col.laborar podeu apuntar-vos a info@amicsjbb.org enviant les vostres dades i disponibilitat. Qualsevol dels dies que pugueu donar un cop de mà serà benvingut.

 

Envieu un mail a info@amicsjbb.org per fer la vostra inscripció i informar de quins dies i horaris podeu col.laborar amb les tasques del camp de treball.

 

 

Us esperem...

 

 

 

 

A la plaça de les zones àrides pintarem un rellotge de sol analemàtic gegant, amb l'ajuda dels amics de la societat de gnomòmica de Catalunya. Si no saps com funciona un rellotge de sol i vols aprendre-ho , aquesta és la oportunitat.

La Wisteria del jardí històric s'ha fet gran i una antiga pèrgola la sustenta amb perill de caure. Ens proposem fer una pèrgola nova, que pugui recrear  un espai nou d'ús al sot de la masia, a la vegada que assegurem que la Wisteria pot seguir creixent. Si vols participar-hi t'hi esperem...

El nostre jardí sensorial necessita una nova caixa, l'estructura de fusta està malmesa per els anys i la pluja. Proposem fer uns calaixos nous, ampliar el jardí sensorial i reubicar-ho de manera que no ocupi la plaça central on està ara per tal que s'hi puguin fer altres activitats. Ys esperem a donar un cop de mà, per reconstruir i fer créixer de nou el nostre jardí sensorial.

CAMP DE TREBALL 2013

MILLOREM L'ENTORN DE LA MASIA

Al camp de treball del 2013, vam oferir la possibilitat de col·laborar amb l'AAJBB en l'ampliació de l'hort de producció de llavors, en l'ampliació de la parcel·la de plantes remeieres, en la construcció de murs de pedra seca i en la creació d'una parcel·la per a col·leccions anuals. Tot això amb l'objectiu de millora de la biodiversitat del sot de la Masia i la conservació de l'espai, i l'ampliació de zones de treball per als voluntaris.

Diari de camp:

SETMANA DEL 1 AL 5 DE JULIOL:

 

Aquesta primera setmana de treball, s'han començat les feines de construcció de murs de pedra seca. Aquestes feines s'allargaran durant les 3 setmanes restants de Camp de Treball.

 

 SETMANA DEL 8 AL 12 DE JULIOL:

 

Ha quedat acabat el primer mur i una petita escala de pedra seca, i ha donat temps per començar el segon mur. Les jornades han transcorregut en un ambient immillorable on tots han posat el millor de cadascun. Joaquim, el nostre monitor, està posant a la nostra disposició tots els coneixements adquirits pel pas del temps i les seves experiències dins d'aquest món màgic que ens ofereix l'art de construir en pedra seca. Us esperem en les setmanes vinents, no us podeu perdre una experiència com aquesta, on a més de gaudir d'un entorn immillorable ens traslladarem a temps enrere amb les tècniques de la pedra seca.

 

SETMANA DEL 15 al 26 DE JULIOL:

 

Ha quedat acabat el segon mur. El resultat és una feina molt ben feta gràcies a l'entusiasme, el treball, l'esforç i les ganes de tots els participants en aquest camp de treball.

CAMP DE TREBALL 2012

Creació d'un camp d'experimentació per a desenvolupar un jardí sensorial

 

Un jardí sensorial té l'objectiu d'apropar part de la naturalesa tant a persones que, per certes circumstàncies no ho poden fer en la vida habitual,  com a totes les persones amb ganes d'aprendre i gaudir de tots els sentits. Us convidem a unir-vos com a voluntaris a aquest camp de treball gaudint tant de l'entorn com de la companyia de tots els que vingueu.   

Diari de camp:

Primera setmana

Ja ha començat l´activitat al camp de treball. Durant aquesta primera setmana s´han realitzat diferents tasques com el manicurat de la planta floral, la neteja de talús de la zona etnobotànica, la poda de la Rosa Canina, l´escatat de camins confrontats a espais d´aromàtiques i la preparació de l´espai on aniran ubicats els taulers que prèviament s´han construït, i el jardí sensorial comença a tenir forma amb la col.locació dels mateixos sobre el terreny.

1a setmana: del 4 al 8 de juliol

Actuacions que s'han efectuat aquests primers dies:

 • Neteja de males herbes i condicionament de parcel·la medicinals i part aromàtiques
 • Reparació i posterior engegada sistema de reg per diversos trencaments en el mateix 
 • Elaboració d'escocell en Aeusculus Hippocastanum
 • Aclarit de Cyca Revoluta envaïda per romaní
 • Poda de bambú i posterior manicura per a l'obtenció de tutors

Activitats del 06-07-2011:

 • Neteja de parcel 2 aromàtiques
 • Elaboració mitjançant acotat i escates d'espais trepitjables en contorn parcel
 • d'aromàtiques (per finalitzar)
 • Entutorat espècies hort vençudes pel seu pes
 • Manicurado plantes florals aromàtiques

Activitats del 07-07-2011:

 • Neteja de parcel 3 aromàtiques
 • Elaboració mitjançant acotat i escates d'espais trepitjables en contorn parcel d'aromàtiques (per finalitzar)
 • Manicurado plantes florals aromàtiques

Activitats del 08-07-2011:

 • Eliminació males herbes parterre 4 aromàtiques
 • Elaboració mitjançant escates de zones trepitjables contorn aromàtiques
 • Plantació de Alocasia x Amazònica "pulli" al voltant de Aeusculum Hippocastanum
 • Plantació de Capsicum annuum en parterre medicinals

3a setmana: del 18 al 22 de juliol

Activitats del 18-07-2011:

 • Presentació del grup

 • Neteja mala herbes en zona hort

 • Neteja total zona aromàtiques

 • Poda d'heura per descobrir roques envaïdes per aquesta


Activitats del 19-07-2011:

 • Poda de romaní per descobrir roca

 • Extracció de 2 llorers d'arrel i posterior ensacat per a la seva trasplantament

 • Elaboració de nous parterres amb perímetres de bambú

 • Recollida de taronges de taronger per evitar sobrecàrrega en el mateix i facilitar la renovació del fruit
Activitats del 20-07-2011:
 • Volteig de compostatge i posterior condicionament
 • Obtenció de compostatge elaborat, mitjançant selecció
 • Control de males herbes

Camp de treball d'estiu 2011

Reestructuració dels parterres dedicats a plantes aromàtiques, mantenint la seva distribució actual, per a una millor cura, observació i plantació de varietats. 

 • Transplantament provisional d’espècies a conservar, en contenidors 
 • Elecció de noves espècies a plantar
 • Preparació del terreny
 • Elaboració de zones trepitjables
 • Redistribució de regs
 • Plantació
 • Etiquetat amb elaboració de plànol sobre suport de fusta

A càrrec de: Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona.

Calendari: Tandes setmanals, de dilluns a divendres.

 • 1a setmana: del 4 a l8 de juliol
 • 2a setmana: de l’11 al 15 de juliol
 • 3a setmana: del 18 al 22 de juliol

Horari: de 9.30 a 14 h.

Lloc: Jardí botànic històric.

Preu: 5 euros per setmana.

Inscripcions: Al telèfon 616134533 (deixar missatge) o correu electrònic: camptreball@amicsjbb.org. Cal fer un ingrés per persona i setmana de 5 € al compte de la Caixa 2100 1152 73 0200048724.

Un cop tinguis el rebut del banc, omple el fitxa d'inscripció.

Amb el suport:

Camp de treball d'estiu 2010

Destinataris: Impartit per socis voluntaris i rebuda per públic en general.

Lloc: Masia del Jardí Botànic Històric de Barcelona.

Al juliol de 2010 vam posar en marxa la creació d'un jardí etnobotànic al Sot de la Masia del Jardí Botànic Històric. La nova col.lecció està formada per espècies amb usos industrials, medicinals, culinaris i plantes aromàtiques. La presentació del projecte va coincidir amb la inauguració de la millora dels accessos a la Masia. 

Aquesta activitat va tenir molt bona acollida participar-hi nous voluntaris, gaudim, vam aprendre, vam fer créixer l'hort.

Esperem repetir el 2011, us mantindrem informats.

Activitats per als propers dies...

 

Consulteu properament aqui totes les activitats de l'AAJBB

 

 4 maig- Visita Museu Martorell

 

11 maig Visita guiada ornitològica al JBB

 

18 maig- taller de cianotípies al JBH

 

25 maig- Taller de fotografia al JBB

 

1 juny-Taller de dibuix botànic al JBH

 

1 juny-Taller Un Jardí per les  Papallones al JBB

 

8 de juny dinar de primavera per socis i amics

 

Jugatecambiental els dissabtes al JBH de 11.30 a 13.30h

 

Visita guiada al JBH tots els primers diumenges de mes a les 12h

 

Visites guiades al JBB els dissabtes i diumenbges a les 12h

 

 

 

  

Visites autoguiades al Jardí Botànic de Barcelona

PROPERS VIATGES DE L'AAJBB

Si esteu interessats en viatges i jardins podeu consultar i les diferents propostes on us podeu inscriure.

 

Més informació també  a: Viatges Bomarzo

 

Visites

al Jardí Botànic de Barcelona

Si vols fer una visita guiada al Jardí Botànic, els guíes voluntaris de l'AAJBB t'acompanyaran...

al Jardí Botànic Històric

Visita el jardí Botànic Històric i descobreix el sot de la masia i l'hort etnobotànic que gestiona l'AAJBB.

Si vols fer una visita guiada, els guíes voluntaris de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic t'acompanyaran...els primers diumenges de cada mes a les 12 h d'octubre a Juny.

Itinerari botànic al jardí Botànic Històric
270917-1700- AT Interior Itinerari Jardi
Documento Adobe Acrobat 4.9 MB

Recomanacions

23-03-2016

Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Anastrabe integerrima
Anastrabe integerrima
Colchicum autumnale
Colchicum autumnale
Crotalaria capensis
Crotalaria capensis

13/3/16

Banksia praemorsa

20/2/16

Eucalyptus torquata
Eucalyptus torquata
Eucalyptus calycogona
Eucalyptus calycogona