JUGATECAMBIENTAL
Jardí Botànic Històric
Avda Muntanyans s/n darrera MNAC
de 11h a 14h

La Jugatecambiental té lloc al Jardí Botànic Històric els diumenges al matí des del primer diumenge de Març fins al darrer diumenge de Novembre.

A la jugateca hi trobareu un punt d'informació, sobre l'AAJBB, sobre  les activitats que es realitzen al llarg de l'any, al JBH, al JBB jardí Botànic, al Museu Blau MCNB i  a l'Àrea metropolitana, en altres parcs i jardins de la ciutat.

Hi ha també un espai d'activitat lliure, per pintar, per fer jocs amb la família, per jugar a punteria, per endevinar...

i de 12,30h a 14h una activitat dirigida, temàtica per a cada diumenge. Plantar l'hort, recollir fruits de l'hort, fer pluviòmetres, fer paper reciclat, menjadores d'ocells, herbaris, hotels d'insectes,  i moltes coses més, cada diumenge una diferent.

Tot això fa possible que famílies amb pares i nens puguin participar d'una matinal engrescadora per conèixer l'hort de la masia i el món de les plantes. (no cal inscripció)

Vine a passar una estona agradable el diumenge...

Podeu trobar més informació sobre les jugatecambiental que es fan també en altres parcs i jardins de l'Àrea metropolitana fent click aquí

 

Col.labora:

 

 

 

 

3 octubre

Avui hi havia una activitat d'Econimbus a la jugatecambiental, i desde l'associacuió hem fet planter de llavors per a tots els nens que han vingut. Amb un petit test, terra i unes llavors, s'ho enduen a veure si ho fan créixer...

26 setembre

Avui hem dibuixat el jardí, han participat molts nens i nenes i han sortit alguns dibuixos molt bonics.

19 setembre

Amb unes oueres , crema de cacahuet i pinso per ocells, mill i granes, hem fabricat diferents menjadores per als ocells. També amb troncs, pinyes, rodets de paper de wc, hem inventat maneres de donar de menjar als ocells del jardí.

Comencem de nou la jugatecambiental el 19 de setembre...

Bon Estiu!!

6 juny

Avui hem fet bombes de llavors, amb fang en pols i aigua els nens i nens han fet bombes de llavors per disseminar en terrenys abandonats i facilitar la germinació de plantes.

30 maig

Avui hem fet estampacions han fruita i han quedat d'allò més bé. Han vingut molts nens i nens al jardí, més de 30 han participat del taller.

23 Maig

Quin viu al Compost. Avui més de 20 participants han descobert el procés de compostatge a casa i quins són els animals descomponedors que fan aquesta funció tant important dins del cicle de la materia.

16 Maig

Avui hem construït animals de l'hort amb pinces d'estendre. Molta creativitat dels nens i nenes que han participat. Han participat del taller 22 infants.

9 Maig

Avui han vingut a fer-nos una activitat d'explorar el parc, els participants han descobert moltes coses. Els més petits han plantat unes llavors a veure si creixen...

2 Maig

Els nens i nenes han fabricat una roda d'aliments de l'hort, segons les temporades.Han dibuixat pebrots, tomàquets, cols, mongetes, pèsols, faves... Ha plogut i hi ha hagut molt poca assistència a la jugateca.

25 Abril

Han vingut els nostres amics del museu a fer una activitat per descobrir tot sobre el món de les abelles. Els més petits han plantat unes llavors de plantes de l'hort...Prop de 20 nens i nenes han plantat llavors de l'hort després de conèixer les abelles...

18 Abril

Avui el MCNB ha programat una activitat per descobrir la natura d'aprop i especialment les abelles. Alguns nens i nenes mentre esperaven per poder fer l'activitat han pogut plantar unes llavors, a veure si germinen a cas aquesta primavera. Molta assistència de gent al jardí.

11 Abril

Molta assistència a la jugatecambiental. Els nens i nenes van poder fer uns punts de llibre amb colors de l'hort, en una matinal molt engrescadora i de bon temps.

28 de març

Avui els companys de la Vola han fet una activitat dedicada a conèixer la biodiversitat. 

Han pogut participar pocs nens i nenes, l'accés a la muntanya estava mot complicat degut al pas de la Volta ciclista.

21 de març

Avui ha començat la temporada de primavera de la jugatecambiental, activitats i tallers per a tota la família. Activitats segures dirigides a les unitats familiars.

Activitats per als propers dies...

 

Totes les activitats de l'AAJBB es realitzaran amb aforaments limitats. 

 

 

Octubre i novembre jugatecambiental tots els diumenges matí al JBH

 

Visita guiada al JBH tots els primers diumenges de mes

 

20 novembre, taller de kokedamas

 

11 desembre taller de caixes niu

 

18 desembre tobada de Nadal

 

 

 

 

 

PROPERS VIATGES DE L'AAJBB

Si esteu interessats en viatges i jardins podeu consultar i les diferents propostes on us podeu inscriure.

 

Més informació també  a: Viatges Bomarzo

 

Visites

al Jardí Botànic de Barcelona

Si vols fer una visita guiada al Jardí Botànic, els guíes voluntaris de l'AAJBB t'acompanyaran...

al Jardí Botànic Històric

Visita el jardí Botànic Històric i descobreix el sot de la masia i l'hort etnobotànic que gestiona l'AAJBB.

Si vols fer una visita guiada, els guíes voluntaris de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic t'acompanyaran...els primers diumenges de cada mes a les 12 h d'octubre a Juny.

Itinerari botànic al jardí Botànic Històric
270917-1700- AT Interior Itinerari Jardi
Documento Adobe Acrobat 4.9 MB

Recomanacions

23-03-2016

Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Anastrabe integerrima
Anastrabe integerrima
Colchicum autumnale
Colchicum autumnale
Crotalaria capensis
Crotalaria capensis

13/3/16

Banksia praemorsa

20/2/16

Eucalyptus torquata
Eucalyptus torquata
Eucalyptus calycogona
Eucalyptus calycogona

PER REGALAR...