Yucca rostrata

Exemplar plantat al JBB

 

Yucca rostrata és una planta del gènere Yucca que viu als pendents de les muntanyes Rocoses i els fons dels canyons i es pot trobar a una altitud de 700 metres sobre el nivell del mar.

Yucca rostrata és una espècie originària de Mèxic i forma part de la flora natural d'àrees protegides les quals són utilitzades en jardineria i ornamentació degut a la seva bellesa.

 

Descripció:

Y. rostrata és una planta solitària o formadora de colònies de rosetes. És caulescent (que té caule o tija) i arborescent de fins a 2,5 a 3,6 metres sense incloure la inflorescència. Pot arribar a fer d'uns 1,8 a 3,2 dm de diàmetre. Les rosetes cada una amb unes 100 fulles. De una a diverses tiges, erectes, majoritàriament de forma senzilla i ocasionalment pot estar ramificat amb d'una a tres branques. Les fulles presenten làmines a vegades retorçades, planes a còncaves-convexes, flat to concavo-convex, més ample a la part mitjana de la làmina, d'uns 25–60 × 1.2–1.7 cms, glauques (verd-bau), llises, marges minuciosament denticulats, d'un groc llimona, hialins (sense pels), àpex espinós i l'espina en forma de punta.

Reproducció:

Presenta inflorescències en panícula, és a dir, són compostes l'eix de les quals porta raïms laterals de flors, ve a ésser un raïm de raïms; poden sobresurtir o no de la roseta, amb peduncle de 2,5 cm de diàmetre glabrescent.Amb flors penjants, amb el periant de forma globosa a acampanada. Els tèpals són diferents, estretament ovalats de color blanc, amb l'àpex abruptament acuminat (acabat en punta); filaments de 1.7-2 cm; pistil 2.5 a 3.5 cm; estil blanc, 6-14 mm; estigmes lobulats. Els fruits són erectes, capsulars, dehiscent (que s'obren per deixar anar les llavors), ovoide a el·lipsoide, poques vegades s'estrenyen.

 

Ecologia i hàbitat:

Forma part del tipus vegetal matollar xeròfil. Creix en sòls succints (superficials) d'origen calcari (roca sedimentària), també en sòls d'origen volcànic; en sòls amb desnivell com vessants de turons amb poca inclinació així com en terrenys plans i una mica pedregosos(CONABIO, 1998). Y. rostrata creix en regions àrides o semidesèrtiques en un rang d'altitud de 300 a 800 m (Guillot y Van, 2009). Prolifera en el rang de temperatures mitjanes anuals de 12 a 26 °C amb precipitació mitjana anual de 100 a 400 mm, de 7 a 12 meses secs (CONABIO, 1998). Tolera temperatures menors a 10 °C, per sota de -15 o -17 °C pot afectar a les fulles(Guillot y Van, 2009).

Requereix una bona exposició al sol i ha de créixer en sòls ben drenats, encara que també hi pot vegetar en zones de relativa ombra, tolera la sequera, necessita ser regada únicament en l'època de calor (Sánchez, 2010).

  

 

 

Activitats per als propers dies...

 

Consulteu properament aqui totes les activitats de l'AAJBB

 

 4 maig- Visita Museu Martorell

 

11 maig Visita guiada ornitològica al JBB

 

18 maig- taller de cianotípies al JBH

 

25 maig- Taller de fotografia al JBB

 

1 juny-Taller de dibuix botànic al JBH

 

1 juny-Taller Un Jardí per les  Papallones al JBB

 

8 de juny dinar de primavera per socis i amics

 

Jugatecambiental els dissabtes al JBH de 11.30 a 13.30h

 

Visita guiada al JBH tots els primers diumenges de mes a les 12h

 

Visites guiades al JBB els dissabtes i diumenbges a les 12h

 

 

 

  

Visites autoguiades al Jardí Botànic de Barcelona

PROPERS VIATGES DE L'AAJBB

Si esteu interessats en viatges i jardins podeu consultar i les diferents propostes on us podeu inscriure.

 

Més informació també  a: Viatges Bomarzo

 

Visites

al Jardí Botànic de Barcelona

Si vols fer una visita guiada al Jardí Botànic, els guíes voluntaris de l'AAJBB t'acompanyaran...

al Jardí Botànic Històric

Visita el jardí Botànic Històric i descobreix el sot de la masia i l'hort etnobotànic que gestiona l'AAJBB.

Si vols fer una visita guiada, els guíes voluntaris de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic t'acompanyaran...els primers diumenges de cada mes a les 12 h d'octubre a Juny.

Itinerari botànic al jardí Botànic Històric
270917-1700- AT Interior Itinerari Jardi
Documento Adobe Acrobat 4.9 MB

Recomanacions

23-03-2016

Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Pistacia lentiscus (Llentiscle)
Anastrabe integerrima
Anastrabe integerrima
Colchicum autumnale
Colchicum autumnale
Crotalaria capensis
Crotalaria capensis

13/3/16

Banksia praemorsa

20/2/16

Eucalyptus torquata
Eucalyptus torquata
Eucalyptus calycogona
Eucalyptus calycogona