BARCELONA ÉS UN JARDÍ

Passejades per la Barcelona verda

Recorreguts amb calma i cura sobre alguns racons emblemàtics –i d’altres per descobrir- de la nostra ciutat.  Passeigs per diferents barris, temps i estils dels principals racons verds que fan que Barcelona sigui un veritable jardí. Itineraris que van des de la botànica funerària romana fins als parcs més contemporànis, passant per claustres medievals, patis gòtics, laberints neoclàssics, jardins romàntics, passatges decimonònics, grans cases burgeses, parcs neo-àrabs o safareigs i pous.

 

-   rutes de 3h/ 3.30h , amb una parada al mig per cafè.

 

-   2 edicions (dimarts i dissabtes per facilitar la participació de tots els públics)....

 

A càrrec de Ignacio R. Somovila.

 

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA OMPLINT EL SEGÜENT FORMULARI:

Passejades per la Barcelona Verda
Estic interessat/da en participar a la passejada: *
Prevista pel dia *
Nom *
Missatge

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

DESCOBERTA DE LA FLORA MEDITERRÀNIA D'ARREU DEL MÓN

Cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Descobrirem els indrets més destacats del Jardí botànic de Barcelona, on s'hi presenten espècies vegetals de zones de món amb clima mediterrani. Apreciarem els exemplars més atractius i més singulars, així com les floracions més interessants del Jardí durants aquesta estació de l'any.

 

Cal inscripció prèvia mitjançant correu a activmuseuciencies@bcn.cat o trucant al telèfon de reserves del Museu 93.256.22.20

 

Organitza:

PLANTEM PER LA MARATÓ

Activitat organitzada en suport a la Marató de TV3

15 de desembre de 2013

El proper 15 de desembre, tothom que ho desitgi podrà participar en el taller de plantació per la Marató que realitzarem a la Masia del Jardí Botànic Històric de 10,30 a 13 h. Tots els diners recollits aniran íntegrament destinats a la Marató de TV3 que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives.

Veniu i gaudiu d'un dels espais més emblemàtics de la ciutat i participeu amb nosaltres plantant solidaritat.

 

Amb el suport del Districte Sants-Montjuïc.

 

TALLER TERÀPIA HORTÍCOLA PER A MALALTS AMB ALZHEIMER

Activitat organitzada en suport a la Marató de TV3

13 de desembre de 2013

La Federació d'Associacions de Familiars d'Alzheimer de Catalunya ( FAFAC ), organitza aquest taller el proper divendres dia 13 amb col·laboració amb l'Associació d'Amics del Jardí Botànic. L'objectiu és donar a conèixer les avantatges d'un jardí terapèutic per els malalts d'Alzheimer mitjançant una sortida a l'aire lliure, i està dirigit a Associacions de familiars de malalts d'Alzheimer de Catalunya, terapeutes, familiars i malalts.

TALLER DE KOKELANA

9 de novembre de 2013

Aprèn una forma diferent de tenir tant les teves plantes d'interior com les d'exterior, en un espai esfèric fet de materials naturals, de manera artesanal i assequible per a tothom. Reduïdes boles de terra i altres materials orgànics, envoltades de molsa i acabades en llana, faran de test per a les teves plantes.

 

+ info

CURS D’INTRODUCCIÓ AL DIBUIX CIENTÍFIC I ARTÍSTIC

Dies 2, 9 i 16 de novembre de 2013

 

El curs pretén proporcionar les nocions bàsiques sobre el dibuix científic i naturalista, i endinsar a l’alumne en el fascinant món de la observació i representació del món natural que ens envolta. Tot combinant les sessions a l’aula amb el dibuix del natural, parlarem de conceptes com la llibreta de camp i l’esbós, per donar a l’alumne les eines necessàries perquè després sigui capaç de treballar de manera autònoma. Treballarem la representació de la flora i la fauna, així com el procés que va de l’esbós a la il·lustració acabada. Es tocaran algunes de les tècniques més utilitzades, com el llapis, la tinta xina o l’aquarel·la

 

+ info

EXPOSICIÓ D'AQUAREL·LES

Josep Sabanès: Amic del Jardí

PRORROGADA

L'exposició d'aquarel·les del nostre Amic Josep Sabanès a la Masia del Jardí Botànic Històric romandrà oberta al públic fins el 30 de setembre de 2013 de dilluns a divendres laborables de 10 a 14 h.

 

 

En Sabanès sempre va fer constar que era un pintor autodidacta. Es definia com un excursionista-pintor i no es pot destriar quina de les dues coses li era més essencial. Potser per això, l'any 1993 va començar el seu voluntariat al Jardí Botànic i en va ser un membre actiu. Va gaudir amb la promoció del Jardí, amb la seva inauguració, i, molt, amb el seu desenvolupament i creixement.

J. Sabanes.pdf
Documento Adobe Acrobat [87.8 KB]
Descarga

Visita guiada a Can Mercader

Aquest diumenge 14 de juliol, dins del programa d'activitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es realitzarà l'itinerari guiat al Parc de Can Mercader, a càrrec de l'AAJBB, on descobrireu, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el parc.

 

CALENDARI:

Diumenge 14 de juliol: Parc de Can Mercader

+info

TALLER CONSTRUCCIÓ FORN SOLAR

Dissabte 8 de juny

Donat que el sol es la major font d'energia, pretenem amb aquest taller que els participants es familiaritzin amb una de les formes d'aprofitament d'aquesta energia. Construirem un forn solar amb caixes de cartró, paper d'alumini, plàstic transparent i safata metàl·lica. Mitjaçants la construcció d'aquest forn, cada participant podrà entendre diferents fenòmens òptics i atmosfèrics, i l'efecte hivernacle. Per finalitzar, cuinarem amb el forn que hem construit.

 

A qui va dirigit?: Adults i nens a partir de 10 anys.

 

Lloc: A la Masia del Jardí Botànic Històric.

Data: 8 de juny

Horari: De 10 a 14 hores

 

Preu: ( INCLOU TOT EL MATERIAL NECESSARI PER LA REALITZACIÓ DEL FORN)

 

1 persona sola : 40 € ( socis ) 

                        45 € públic general

 

Grup familiar ( máx. 3 personas ): 

                        50 € ( socis )

                        55 € públic general

 

Cal realitzar ingrés en el compte bancari 3025 0001 11 1433427090 abans del 31 de maig.

 

Inscripcions: Romandran obertes fins el 31 de maig

Nombre *
mail *
Taller forn solar del 8 de juny de 2013 *
Desitjo apuntar-me al taller refrenciat *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

TALLER DE BALCONS I TERRASSES

Dissabte 25 de maig i dissabte 8 de juny de 2013

El proper 8 de juny, en Pere Casbas conduirà aquest taller de balcons i terrasses, que ens ha de servir per adquirir uns coneixements mínims, dels avantatges que poden aportar les plantes que tenim als nostres balcons i terrasses, com per exemple, com a repel·lents d’insectes no desitjats ( mosquits...), d’aport nutricional, medicinal, aromàtic, decoratiu...

 

Lloc: A la Masia del Jardí Botànic Històric.

Dia:  8 de juny de 2013

Hora: de 10 a 14 h.

Preu: 6 € (4 € per els socis). Podeu fer l'ingrés al nº de compte
3025 0001 11 1433427090  indicant el vostre nom al concepte de l'ingrés.


 

Imprescindible inscripció prèvia. Podeu omplir el següent formulari:

Taller *
Data del taller *
Nom *
Soci/a *
Desitjo apuntar-me al taller referenciat *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

VIATGE 2013; ALCALÀ D´HENARES SEGÒVIA

Aquest proper 2013, l´Associació celebra el seu 20è aniversari i hem preparat un viatge molt especial. Gaudirem de visites guiades al Jardí Botànic d´Alcalà d´Henares ( www.botanicoalcala.es )  i al seu casc històric, als jardins de La Granja, a Segòvia i al Monestir de pedra. Acompanyats en tot  moment per un guia especialista en jardins, que compartirà amb nosaltres tots els seus coneixements.

 

T´HO PERDRÀS?

Trobareu més informació en el següent document:

información viaje alcala_amicsbotanic 1.
Documento Adobe Acrobat [169.5 KB]
Descarga

SESSIÓ BOLETAIRE

10 de novembre - Masia del Jardí Botànic Històric

El proper dissabte 10 de novembre, us convidem a gaudir d´una sessió boletaire a la Masia del Jardí Botànic Històric. Serà una trobada amena i distesa on els nostres amics, Josep Soler i Jaume Morera de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic, ens transmetran els seus coneixements sobre el món boletaire i ens portaran exemplars per a la seva identificació.

 

Lloc: Masia del Jardí Botànic Històric

Hora: D´11,00 a 13,00 hores

Dia: Dissabte, 10 de novembre

ENTRADA LLIURE

lun

14

oct

2013

6è Concurs fotogràfic de l'Associació

Tant el Jardí Botànic de Barcelona com el Jardí Botànic Històric us ofereixen la seva esplendorosa bellesa natural; només cal afegir-hi la vostra visió artística per obtenir-ne les millors fotografies.


Llegiu les bases del concurs en el document adjunt i feu-ne difusió entre tots els que vulguin gaudir d'una combinació màgica: fotografia i natura. Podreu admirar l'espectacle dels colors que trobem als paisatges vegetals mediterranis.

 
L'organització del concurs és a càrrec del Grup de fotografia de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Per a qualsevol aclariment, adreceu-vos a: fotografia@amicsjbb.org.

Bases+concurs 2014 FINAL.pdf
Documento Adobe Acrobat [564.5 KB]
Descarga
0 comentarios

lun

22

jul

2013

CURS D’INTRODUCCIÓ AL DIBUIX CIENTÍFIC I ARTÍSTIC

Dies 2, 9 i 16 de novembre de 2013

El curs pretén proporcionar les nocions bàsiques sobre el dibuix científic i naturalista, i endinsar a l’alumne en el fascinant món de la observació i representació del món natural que ens envolta. Tot combinant les sessions a l’aula amb el dibuix del natural, parlarem de conceptes com la llibreta de camp i l’esbós, per donar a l’alumne les eines necessàries perquè després sigui capaç de treballar de manera autònoma. Treballarem la representació de la flora i la fauna, així com el procés que va de l’esbós a la il·lustració acabada. Es tocaran algunes de les tècniques més utilitzades, com el llapis, la tinta xina o l’aquarel·la.

 

 

DIES: 2, 9 i 16 de novembre de 2013

LLOC: A la Masia del Jardí Botànic Històric

HORARI: De 10 a 14 h

PREU: 30 € ( socis ) 35 € ( no socis ) tot el curs ( 3 dies ). Cal realitzar l'ingrés al nº de compte 3025-0001 -11-1433427090 indicant el vostre nom en el concepte.

 

IMPRESCINDIBLE INSCRIPCIÓ PREVIA MITJANTÇANT EL SEGÜENT FORMULARI

Curs d'introducció al dibuix científic i artístic
Nom *
Cognoms *
Soci/a *
Desitjo participar al curs de dibuix previst per els propers 2, 9 i 16 de novembre * *
Missatge (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

22

jul

2013

TALLER DE KOKELANA

POSPOSAT!!! NOVA DATA: 9 DE NOVEMBRE

Aprèn una forma diferent de tenir tant les teves plantes d'interior com les d'exterior, en un espai esfèric fet de materials naturals, de manera artesanal i assequible per a tothom. Reduïdes boles de terra i altres materials orgànics, envoltades de molsa i acabades en llana, faran de test per a les teves plantes.

 

DIA: 9 de novembre de 2013

LLOC: A la Masia del Jardí Botànic Històric

HORARI: De 10 a 13 h

PREU: 20 € ( socis ) 25 € ( no socis ). Cal realitzar l'ingrés al nº de compte 3025-0001 -11-1433427090 indicant el vostre nom en el concepte.

 

IMPRESCINDIBLE INSCRIPCIÓ PREVIA MITJANTÇANT EL SEGÜENT FORMULARI. ÚLTIM DIA D'INSCRIPCIÓ: 6 de novembre

TALLER DE KOKELANA
Nom *
Cognoms *
Soci/a *
Desitjo participar al taller de Kokelanas previst per el proper 9 de novembre *
Missatge (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

10

jun

2013

CAMPO DE TRABAJO JULIO 2013

Mejoremos el entorno de la Masía

¿ Estás interesado en participar en nuestro Campo de Trabajo este verano, y colaborar con nosotros en la ampliación del huerto de producción de semillas, en la ampliación de la parcela de plantas medicinales, en la construcción de muros de piedra seca y en la creación de una parcela para colecciones anuales?

 

Turnos de trabajo:
Del 1 al 5 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 8 al 12 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 15 al 19 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 22 al 26 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes

 

Inscripciones:

Es necesario cumplimentar el formulario adjunto, indicando vuestros datos y el turno de trabajo en el que os quereis apuntar. 

 

CAMPO DE TRABAJO JULIO 2013
Nombre y apellidos *
Turnos de trabajo: *
Mensaje (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

vie

07

jun

2013

CAMP DE TREBALL JULIOL 2013

Millorem l'entorn de la Masia

Estàs interessat en participar en el nostre Camp de Treball per aquest estiu, i col·laborar amb nosaltres en l'ampliació de l'hort de producció de llavors, en l'ampliació de la parcel·la de plantes remeieres, en la construcció de murs de pedra seca i en la creació d'una parcel·la per a col·leccions anual?

 

Torns de treball:
De l'1 al 5 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 8 al 12 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 15 al 19 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 22 al 26 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres

 

Inscripcions:

Cal que ompliu i ens envieu el següent formulari, indicant les vostres dades i els torns en els que us voleu apuntar.

 

CAMP DE TREBALL 2013
Nom i cognoms *
Torns: *
Missatge (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

18

mar

2013

FESTA DE LA PRIMAVERA DE L'ASSOCIACIÓ

16 de març de 2013

Aquest dissabte dia 16 de març, hem celebrat la Festa de la primavera de l'Associació, just després de l'Assemblea general de socis. En primer lloc vam poder gaudir del concert de gospel a càrrec de La Sedeta Gospel Singers, que ens van deleitar amb un magnífic repertori de 13 cançons. Tot seguit va tenir lloc un dels moments més emotius de la festa,  l'homenatge als voluntaris: Un petit tribut a tots aquells voluntaris que porten més de cinc anys col·laborant desinteressadament amb l'Associació, i que hem tornat a reprendre després d'uns anys de parèntesi. Amb el brindis final, es va donar inici a la celebració del 20è aniversari de l'entitat. Agraïm l'assistència de la Sra. Ana Maria Massó, Consellera de Participació i Gent Gran del districte de Sants-Montjuïc, així com la de tots els Amics que van fer de la festa una trobada molt especial.

 

Voluntaris homenatjats: Benjamí Aïsa González, Laura Buguñá Hoffmann, Carles García Sesma, Josep Maria Gener Raxach, Ricard Jansà Gran,
Jacqueline Launois, Lourdes Roca Malpàs, M Rosa Sabater Teixidó,
Albert Sagrera Vilanova, Albert Sánchez Bolufer, Elisabet Serrano Rafart, Manuel Soler Sindreu i Jordi Vila Grafulla.

 


Us mostrem unes fotos cedides per la Laura Buguñà, l'Emili Giménez i l'Amadeu.

 

0 comentarios

vie

15

mar

2013

COL·LABORACIONS ESPECIALS PLANTA'T 2013

Necessitem mans col·laboradores per l'edició del Planta't de primavera del proper 21 d'abril.

 

Si ets Soci o Amic de l'Associació, pots apuntar-te segons el següent llistat i ens el fas arribar a info@amicsjbb.org:

planta't210413collaboradorsAAJBB s-n.xls
Tabla de Microsoft Excel [11.6 KB]
Descarga

 

MOLTES GRÀCIES!

 

 

vie

22

feb

2013

COL·LABORACIONS ESPECIALS AMB MOTIU DEL 20è ANIVERSARI

CAMPANYA DE FELICITACIONS

Volem aplegar comentaris, felicitacions, reflexions, amb motiu del 20è aniversari de l’Associació.

Agrairem que envieu els vostres comentaris per correu electrònic (info@amicsjbb.org) o correu postal, amb assumpte: felicitacions 20è aniversari AAJBB

 

FOTOGRAFIES DE L’EVOLUCIÓ DEL JARDÍ

Si teniu fotografies que puguin servir per veure l’evolució del jardí (panoràmiques, fitoepisodis concrets, arbres o espècies que han crescut), volem fer una recopilació. No valorem la qualitat, sinó el contingut!

 

 

A LA TARDOR, FESTA DEL SOCIS. TU TAMBÉ PODRÀS VENIR

Es prepara una trobada a la tardor de tots els socis.

Volem oferir la possibilitat de participar aquells amics que tenen una mobilitat reduïda, i fa temps que no gaudeixen en directe del jardí. A tots ells, necessitem que es posin en contacte amb la Secretaria Tècnica.

També demanarem la col·laboració de tos els amics per fer el trasllat d’aquestes persones.

La data d’aquest acte està per definir en funció del Planta’t de Tardor.

0 comentarios

mié

13

feb

2013

Visita guiada al Parc de Can Mercader

Aquest diumenge 17 de febrer, dins del programa d'activitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es realitzarà l'itinerari guiat al Parc de Can Mercader, a càrrec de l'AAJBB, on descobrireu, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el parc.

 

CALENDARI:

Diumenge 17 de febrer: Parc de Can Mercader

+info

0 comentarios

lun

14

ene

2013

Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

El passat 11 de desembre va tenir lloc a l’Ajuntament de Barcelona l’acte de signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. 

Amb la formalització de la signatura del nou Compromís, totes les entitats, empreses, escoles i institucions que hi som adherides, incloent l’Ajuntament de Barcelona, manifestem el nostre acord amb els objectius i línies d’acció d’aquest document marc i ens impliquem, des del nostre àmbit de treball, a contribuir al seu assoliment.

 

Podeu consultar el document del Compromís en els següents pdf:

Compromis_22.pdf
Documento Adobe Acrobat [428.0 KB]
Descarga
121211NP_Compromis22.pdf
Documento Adobe Acrobat [93.7 KB]
Descarga
doc01764720130122094237.pdf
Documento Adobe Acrobat [314.7 KB]
Descarga
0 comentarios

vie

07

dic

2012

LLISTAT D´ESPÈCIES AL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

A continuació us adjuntem document amb la relació d´espècies que podeu trobar al Jardí Botànic de Barcelona.

llistat especies 20121129.pdf
Documento Adobe Acrobat [308.7 KB]
Descarga
1 comentarios

vie

07

dic

2012

PER REGALAR...

Idees per regalar... per a totes les butxaques:

 

1 €: Edició facsímil "Maneres de guisar bolets" de S.Q. d´Aitona

 

10 €: Lot de 10 sobres de llavors variades del nostre hort

 

15 €: Llibre "Els caputxins i les herbes remeieres" de Fra Valentí de la Serra

 

18 €: Libre " Pocimas de capuchino" de Fra Valentí de la Serra

 

20 €: Quota soci amb obsequi de benvinguda

 

50 €: Visita guiada exclusiva al Jardí Botànic  (màxim 5 persones)

 

75 €: Visita guiada exclusiva al Jardí Botànic i al Jardí Botànic Històric

 

         ( màxim 5 persones )

 

 

 

 

0 comentarios

vie

07

dic

2012

VIATGE 2013: ALCALÁ DE HENARES - SEGOVIA

Del 17 al 20 de maig

Aquest proper 2013, l´Associació celebra el seu 20è aniversari i hem preparat un viatge molt especial. Gaudirem de visites guiades al Jardí Botànic d´Alcalà d´Henares ( www.botanicoalcala.es )  i al seu casc històric, als jardins de La Granja, a Segòvia i al Monestir de pedra. Acompanyats en tot  moment per un guia especialista en jardins, que compartirà amb nosaltres tots els seus coneixements.

 

El viatge ja està confirmat, però hi ha possibilitat d'ampliar les places!


T'HO PERDRÀS?

 

Més informació en el següent document:

información viaje alcala_amicsbotanic CA
Documento Adobe Acrobat [169.9 KB]
Descarga

lun

19

nov

2012

1r MARKETPLACE AMBIENTAL

Divendres 16 de novembre

El passat 16 de novembre, l´Associació va participar en el 1r Marketplace Ambiental celebrat a l´Institut botànic. Va ser un punt de trobada entre entitats ambientals i el món empresarial per tal d´afavorir la col·laboració entre els sectors, i poder fer difusió dels projectes que es porten a terme. Aquest acte va ser organitzat pel Club Emas amb el suport del Departament de Territori i Paisatge i IPCENA (per la fira d'entitats) i va assitir el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l´Hble. Sr. Lluís Recoder.

Fotografíes cedides per Jep Cunill - Xatrac Films

0 comentarios

lun

12

nov

2012

SESSIÓ BOLETAIRE

10 de novembre

El passat dissabte 10 de novembre, vam gaudir d´una sessió boletaire a la Masia del Jardí Botànic Històric.Va ser una trobada amena i distesa on els nostres amics, Josep Soler i Jaume Morera de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic, ens van transmetre els seus coneixements sobre el món boletaire, mostrant-nos exemplars per a la seva identificació.

Fotografies d´Albert Sánchez i Elisabeth Serrano

0 comentarios

mié

17

oct

2012

PLANTA´T TARDOR 2012

El proper diumenge 28 d´octubre es celebra la festa del Jardí Botànic de Barcelona. Durant tot el dia portarem a terme activitats com ara gimcanes, itineraris, tallers, xerrades, jocs... Com a novetat al Planta´t d´enguany, hi ha la organització de la 1ª Mostra de productes de producció ecològica i de proximitat. Per portar-ho tot a terme, necessitem de la teva ajuda en alguna de les següents tasques:

MERCAT DE PRODUCTES D'HORTA ECOLÒGICS AMB PRODUCTORS DE PROXIMITAT: Atenció fira

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.15 h

BENVINGUDA AL VESTÍBUL A CÀRREC  DE VOLUNTARIS DE L'AAJBB: Informació i orientació als visitants

1r torn de 9.50 a 12.00 h
2n torn de 12.00 a 14.15 h

ESTAND DE L'AAJBB

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.15 h

VENDA DE KITS DE PLANTES

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.15 h

GIMCANA FAMILIAR I GIMCANA D´ADULTS: repartiment i recollida de material

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.00 h

GIMCANA FOTOFRÀFICA: repartiment i recollida de material

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.00 h

TALLER DE PLANTACIÓ DE LLAVORS: Preparació i Atenció

1r torn de 10.45 a 12.15 h
2n torn de 12.15 a 14.00 h


Gràcies per la teva col.laboració!!!

0 comentarios

lun

17

sep

2012

MI JARDÍN

TALLER DE DIBUJO CON TATIANA MUSI

Un taller sobre sensibilización hacia la naturaleza a través del arte.

La idea del taller es por un lado despertar la creatividad y el trazo personal así como dar algo de guía en aspectos técnicos cuando sea necesario. Llevaremos a cabo diferentes ejercicios de abservación detallada, sensoriales, de memoria y dinámicas de grupo.

 

Tratando de identificar una conexión y comunicación personal con la naturaleza. Usando esa conexion como punto de partida, surge una manera única de representación y expresión.

No existen técnicas fijas, sino trazos personales, que surgen de la comunicación de nuestro interior con el exterior y viceversa. Aunque a veces los resultados sean similares se puede llegar a estos por procesos muy distintos, o lo contrario. La elección tanto del sujeto como de la técnica, depende de lo que resuena con mas fuerza dentro de nosotros. En este caso el taller se enfocara a la naturaleza utilizando papel como soporte. Puede ser papel de cualquier formato, traer como minimo entre 10-15 hojas de papel y cualquier medio ya sea para pintar o dibujar (puede ser acuarela, tinta, grafito, lapices de colores, pastel, etc)

 

DIA i LUGAR:

Sábado 29 de septiembre de 10,30 a 13,30 en la Masía del Jardín Botánico Histórico

 

PRECIO:

Amigos:  10 €

Resto:     15 €

Se ha de realizar el ingreso en el número de cuenta 3025 0001 11 1433427090 indicando vuestro nombre y el concepto Taller de Dibujo.

 

MATERIAL NECESARIO:

Papel ( 10-15 hojas) y cualquier medio para pintar o dibujar.

 

INSCRIPCIONES:

Hasta el miércoles 26 de septimebre. Es necesario rellenar el siguiente formulario:

Actividad *
Nombre *
Quiero apuntarme a la actividad referenciada programada para el dia 29 de septiembre *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

17

sep

2012

EL MEU JARDÍ

TALLER DE DIBUIX AMB TATIANA MUSI

Un taller de sensibilització vers la natura mitjançant l’art.

 

 

La idea del taller es, per un costat despertar la creativitat i el traç personal, i per l’altre, donar una guia en aspectes tècnics quan sigui necessari.

Portarem a terme diferents exercicis d’observació detallada, sensorials, de memòria i dinàmiques de grup.

Intentarem identificar una connexió i comunicació personal amb la natura, i, utilitzant aquesta connexió com a punt de partida, sorgirà una manera única de representació i expressió. No existeix una tècnica fixa, sinó un traç personal que sorgeix de la comunicació del nostre interior amb l’exterior i a l’inrevés.. Encara que a vegades els resultats siguin similars es pot arribar a través de processos molt diferents, o al contrari. L’elecció tant del subjecte com de la tècnica depèn del que ressona amb més força dins del nostre interior. En aquest cas, el taller s’enfocarà cap a la natura utilitzant el paper com a suport. Pot ser paper de qualsevol format. S’ha de portar un mínim de 10 o 15 fulles i qualsevol mitjà per pintar o dibuixar ( aquarel·la, tinta, grafit, llàpissos de colors, pastís....etc).

DIA i LLOC:

Dissabte 29 de setembre de 10,30 a 13,30 h a la Masia del Jardí Botànic Històric.

 

PREU:

Amics:  10 €

Resta:   15 €

Cal fer un ingrés al número de compte 3025 0001 11 1433427090 indicant el vostre nom i el concepte Taller de dibuix.

 

MATERIAL QUE CAL PORTAR:

Fulls i qualsevol mitjà per pintar o dibuixar

 

INSCRIPCIONS:

Fins dimecres 26 de setembre. Cal omplir el següent formulari:

Activitat *
Nom *
Vull inscriure´m a l´activitat referenciada programada per al dissabte 29 de setembre. *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

16

jul

2012

L´Associació a la ràdio

El diumenge 8 de juliol, Mercè Mestres, presidenta de l’Associació,  va ser entrevistada al programa Maneres de Viure, de COM Ràdio.

0 comentarios

mié

11

jul

2012

Bones Vancances!

Benvolguts amics i amigues del Jardí Botànic,

 

Vull aprofitar aquesta comunicació amb tots vosaltres per agrair-vos la confiança que ens feu al mantenir la vostra fidelitat vers l’Associació i de manera molt especial a tots els que formeu part del nostre voluntariat, per totes les tasques que heu tirat endavant durant aquest curs. Enguany el nombre de voluntaris ha augmentat considerablement i espero que tots hagueu trobat un espai on compartir bones estones amb altres amics apropant-vos més al coneixement de les nostres plantes. Tots els grups heu fet un magnífic treball complint amb responsabilitat en tot allò que us heu proposat. Gràcies de nou.

Us desitjo que els mesos d’estiu serveixin de petita pausa en els afers quotidians. Ens retrobarem al setembre i segur que amb nous propòsits i reptes.

Avanço algunes notícies pel curs vinent: el 12 de setembre inaugurarem una exposició de la pintora mexicana Tatiana Musi, especialista en pintura sobre botànica. Comptem amb la col·laboració del Consolat de Mèxic a Barcelona i confio en que us agradarà molt.

Estem treballant també en la preparació del Planta`t de tardor, al qual volem donar un nou format, pensant en fer-lo ben atractiu per a tothom.

Finalment, i, molt important, el 2013 farà 20 anys de la creació de l’Associació. Una fita que seria motiu d’orgull per tots els que varen fundar l’entitat i ja no són entre nosaltres, i que ens ha de servir d’estímul a tots nosaltres. Us convido a formar part d’una comissió per organitzar les activitats commemoratives. Us encoratjo a formar-ne part i que ens ho feu saber abans del 30 de setembre.

Us desitjo molt bon estiu.


Una salutació molt afectuosa de

 

Mercè Mestres

Presidenta de l´AAJBB

0 comentarios

mié

11

jul

2012

Cròniques del mes de juny

El diumenge 10 de juny un grup de voluntaris es va desplaçar fins el Parc Nou, del Prat de Llobregat. Allí van oferir la quarta sessió del taller de plantació de llavors de l’hort de la Masia de la temporada. Al març vàrem oferir-lo al Parc de les Aigües de Montcada, i al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús de Badalona. El mes d’abril ens arribàvem fins el Parc de Torreblanca. Han estat 4 sessions on s’han atès més de dues-centes cinquanta famílies, que han estat informades sobre el jardí botànic, de l’hort i dels altres projectes de l’Associació.

El dissabte 16 de juny, tornàvem a aplegar-nos els amics al Sot de la Masia. En aquesta ocasió, per celebrar l’arribada de l’estiu, l’inici de l’època de vacances. Els assistents van lluir-se, i van aportar plats cuinats amb art i estima. Va ser una reunió distesa, on el bon ambient va ser l’ingredient més important, com ha de ser en tota trobada d’amics.

 

 

Alguns grups de voluntaris s’han acomiadat fins el setembre, fins i tot amb piscolabis, com el grup de jardineria dels dimecres. Cal recordar, però, que alguns grups no descansen, com els voluntaris de l’hort, i els guies que encara atenen visitants tots els caps de setmana del juliol. El grup de fotografia tindrà una data destacada el dissabte 7 de juliol.

 

Cal fer un agraïment públic a David Bertran, Enric Massot i Joel Marc Romero Gort, membres del jurat del Concurs de Fotografia 2012, pel seu treball durant tot el mes per visualitzar, valorar i votar les 340 fotografies presentades.

 

 

I tots els qui vulguin apropar-se per omplir el temps lliure de l’estiu, poden participar al Camp de Treball, del 16 al 27 de juliol.

 

Bon estiu!

0 comentarios

lun

02

jul

2012

CAMPO DE TRABAJO 2012

Creación de un campo de experimentación para desarrollar un jardín sensorial.

 

Ha llegado el mes de julio por lo que en la asociación se han activado los mecanismos para que, como en años anteriores, se pueda disfrutar de unas jornadas de trabajo en las que hemos pensado en la creación de un prototipo de un jardín sensorial del que en tiempos venideros puedan beneficiarse todas las personas que lo deseen.

Un jardín sensorial tiene el objetivo de acercar parte de la naturaleza tanto a personas que, por circunstancias, no lo pueden hacer en la vida habitual como a todas las personas con ganas de aprender y disfrutar de todos los sentidos.

Os invitamos a uniros como voluntarios a estos campos de trabajo disfrutando tanto del entorno como de la compañía de todos los que vengáis.

 

 

Semana del 16 de julio

Semana del 23 de julio

 

De lunes a viernes. Horario: de 9,30 a 14,00 h.

 

Se puede participar una o dos semanas. Si no se puede asistir todos los dias, conviene consultar antes de hacer la inscripción.

 

Precio: 3 euros por semana ( amigos: 2 € ). Pago en cuenta bancaria de La Caixa 2100 1152 73 0200048724

 

Inscripciones:  Rogamos confirmeis vuestra participación a través del mail  info@amicsjbb.org, llamando al teléfono 93.256.41.70 o bien a través del siguiente formulario:

 

Actividad *
Nombre *
Mensaje *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

02

jul

2012

Camp de treball 2012

Creació d’un camp d’experimentació per a desenvolupar un jardí sensorial.

Ja ha arribat el mes de juliol, i a l'Associació, s'han activat els mecanismes per que, com en anys anteriors, es pugui gaudir d'unes jornades de treball en les quals hem pensat en la creació d'un prototip d'un jardí sensorial del que, en temps esdevenidors, puguin beneficiar-se totes les persones que ho desitgin.
Un jardí sensorial té l'objectiu d'apropar part de la naturalesa tant a persones que, per diferents circumstàncies, no ho poden fer en la vida habitual,  com a totes les persones amb ganes d'aprendre i gaudir de tots els sentits.
Us convidem a unir-vos com a voluntaris a aquests camps de treball gaudint tant de l'entorn com de la companyia de tots els que vingueu.


Setmana del 16 de juliol

Setmana del 23 de juliol


De dilluns a divendres.  Horari: de 9,30 a 14h


Es pot participar en una o dues setmanes. Si no es pot assistir tots els dies, convé consultar abans de fer la inscripció.

 

Preu: 3 euros per setmana (amics: 2 €). Pagament al compte bancari de la Caixa 2100 1152 73 0200048724

 

Inscripcions: Preguem confirmeu la vostra participació a través del mail info@amicsjbb.org, trucant al telèfon 93.256.41.70 o omplint el següent formulari:

Activitat *
Nombre *
Mensaje *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

sáb

16

jun

2012

F'estiu: Dinar compartit

L´Associació evoluciona i augmenta en nombre d'amics. Hem considerat oportú fer un canvi en l’esquema tradicional del dinar d’estiu per facilitar la màxima participació. Els darrers anys havíem rebut comentaris de què el preu del dinar era un impediment per molts amics.


Creiem que un dinar compartit ha de ser una ocasió idònia per trobar-nos i gaudir del nostre espai estimat, i iniciar el calendari cap a el 20è aniversari de l´Associació, el proper 2013.

 

M’agradaria poder saludar-te a tu i als teus acompanyants el proper dissabte 16 de juny.

 

Mercè Mestres

Presidenta

 

-----

Primer dinar compartit al Jardí Botànic Històric: el menú consistirà en un bufet obert amb les aportacions de menjar (millor fet a casa) de tots els participants.

 

  • Dia: Dissabte 16 de juny
  • Hora: de 13 a 16 h
  • Lloc: Masia del Jardí Botànic Històric
  • Preu: 4 € per persona (utensilis per menjar, begudes, participacions per al sorteig)
  • Inscripcions: Preguem confirmeu assistència a través de info@amicsjbb.org o trucant al telèfon 93.256.41.70 abans del 13 de juny. Pagament al compte bancari de la Caixa 2100 1152 73 0200048724, o a la Secretaria de l’Associació.
0 comentarios

vie

08

jun

2012

Cròniques del mes de maig

“...Queremos que sepan que además de aprender sobre botánica nos han ayudado a hacerles más felices durante una mañana de primavera.”

 

Amb aquestes paraules conclou la carta d’agraïment, signada per Josefa Rodríguez, que hem rebut per la dedicació d’uns voluntaris per acompanyar, guiar i ensenyar el jardí botànic a diferents grups de discapacitats físics de la fundació Llars de L’amistat Cheshire.

 

Des de l’obertura del jardí botànic l’any 1999, els amics han estat impulsors de les visites de grups. Fora dels visitants particulars, és una bona dada dir que durant el mes de maig s’han atès 300 persones de tretze col·lectius diferents. Els guies col·laboren de forma activa en la descoberta permanent dels tresors del jardí, i val la pena seguir al web, cada setmana, els seus avisos de les principals floracions que podem gaudir.

 

Comentar també que la Lourdes Roca va atendre trenta persones al passeig guiat pel Parc de Can Mercader, el diumenge 4.

Foto: Jordi Millet
Foto: Jordi Millet

A més d’aquests visitants, també podem parlar de més de 350 persones que han entrat a la Masia per gaudir de l’exposició de fotografia Racons de llum: la mirada d’un jardiner. Gràcies a la inestimable col·laboració de voluntaris, els primers dissabtes de maig es va poder obrir també la Masia, i destaca que el dia 19 la visitessin 89 persones. Val la pena recordar que la mostra es podrà visitar fins el proper dia 31 de juliol, de dilluns a divendres. A més, si algú està interessat, pot adquirir una rèplica de la fotografia que més li agradi (cal posar-se en contacte amb la Secretaria Tècnica de l’AAJBB).

Hem de destacar també que el darrer cap de setmana de maig 15 amics van participar al desè viatge que organitza l’Associació. Per ser un fita important, el destí ha estat els Royal Botanical Gardens de Kew, amb la visita a La finca rural de Wakehurst Place, seu del Banc de Llavors Millennium de Kew. La millor experiència va ser visitar els jardins acompanyats del John Robb, antic guia de Kew, i que a l’actualitat és un voluntari actiu al jardí botànic de Barcelona. La darrera jornada es va visitar la capital anglesa, seu olímpica enguany.

Foto: Josep Roige
Foto: Josep Roige

I en acabar el mes de maig, nou motiu de satisfacció. El gran nombre de participants del 4t concurs de fotografia (91), que han presentat un total de 340 fotografies (251 del jardí botànic i 89 del jardí botànic històric). És necessari destacar el treball acurat i dens de Mercè Albaigès i Judit G. Barcina, rebent i classificant totes les obres. Ara tot passa a mans del jurat, i el dissabte 7 de juliol descobrirem els guanyadors.

Iniciem juny, amb la convocatòria d’un dinar d’estiu diríem “anti-crisi”, el dissabte 16.

I amb la satisfacció d’haver rebut una subvenció de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona per poder desenvolupar un camp de treball que pretén desenvolupar un jardí experimental com a inici del projecte de jardí sensorial. Ja sabem que el nostre jardí, és el jardí dels 5 sentits.

Gaudim-lo!

 

0 comentarios

vie

27

abr

2012

El jardí i els seus itineraris, a la televisió

El divendres 27 d'abril a les 7 de la tarda es va emetre un reportatge sobre el jardí botànic fet seguint un itinerari de la mà d'una de les guies de l'Associació, Laura Buguñà.

0 comentarios

vie

20

abr

2012

Racons de llum: la mirada d’un jardiner

Aquesta mostra de fotografies d’Ángel Hernansáez, és una visió del Jardí Botànic de Barcelona des de dins, des dels ulls d’un jardiner. L’univers visual de l’autor es nodreix d’una matèria primera vegetal constant, digerida i transformada a través de la llum en un altre jardí: un jardí d’imatges, d’iconografia pròpia, en què les plantes no formen part del paisatge o l’entorn, sinó que en són el subjecte. Així, el paisatge narratiu i estètic el proposen, el conformen, les plantes en si.

 

Del 23 d’abril al 31 de juliol de 2012

De dilluns a divendres laborables, de 10 a 14 h. 

Gràcies a la col·laboració de voluntaris del grup de fotografia, aquesta exposició, amplia el seu horari aquest mes de maig als dissabtes, de 10 a 13 h (dissabtes 5, 12, 19).


Masia del Jardí Botànic Històric de Barcelona

Av. dels Muntanyans, s/n (darrere del MNAC)

A més, si algú està interessat, pot adquirir una rèplica de la fotografia que més li agradi (cal posar-se en contacte amb la Secretaria Tècnica de l’AAJBB).

2 comentarios

dom

01

abr

2012

Taller de plantació de llavors als parcs de l’Àrea Metropolitana

Activitats amb l’Area Metropolitana: els diumenges, anem als Parcs

De la mà de la Lourdes Roca, educadora ambiental, i amb l’ajut de diferents voluntaris, l’Associació està oferint un taller de plantació de llavors, que permet donar a conèixer el nostre hort per tota l’àrea metropolitana.

La primera jornada va ser al Parc de les Aigües de Montcada, i el diumenge 25 vam visitar Badalona, al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

3 comentarios

dom

01

abr

2012

Estrenem catàleg de serveis per a grups

Amb gairebé vint anys d’agenda d’activitats, l’Associació d’Amics ofereix un catàleg de serveis per a grups o col·lectius. Els tècnics o monitors són persones de qualitat i professionalitat contrastada. Les activitats poden fer-se al jardí botànic o en altres equipaments.

+info

0 comentarios

dom

01

abr

2012

A la primavera, necessitem l’ajut de tots els amics

* Taller de plantació: 10 de juny al Parc Nou del Prat de Llobregat. Necessitem la presència dels amics, per anar a torbar nous amics...
* Difusió del Concurs de Fotografia. Si coneixes afeccionats o col·lectius relacionats amb la fotografia, que no desaprofitin aquesta convocatòria...
* Fira agrícola de Collserola, 29 d'abril: Pots ajudar a la paradeta de l'Associació, o apropar-te a la fira...
* Exposició fotogràfica: ens agradaria oferir la visita a l'exposició algun dissabte o diumenge, però cal la col·laboració dels amics. Si pots ajudar alguna data de l'abril al juliol...

0 comentarios
Descarga
Nueva descarga de archivo

lun

14

oct

2013

6è Concurs fotogràfic de l'Associació

Tant el Jardí Botànic de Barcelona com el Jardí Botànic Històric us ofereixen la seva esplendorosa bellesa natural; només cal afegir-hi la vostra visió artística per obtenir-ne les millors fotografies.


Llegiu les bases del concurs en el document adjunt i feu-ne difusió entre tots els que vulguin gaudir d'una combinació màgica: fotografia i natura. Podreu admirar l'espectacle dels colors que trobem als paisatges vegetals mediterranis.

 
L'organització del concurs és a càrrec del Grup de fotografia de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Per a qualsevol aclariment, adreceu-vos a: fotografia@amicsjbb.org.

Bases+concurs 2014 FINAL.pdf
Documento Adobe Acrobat [564.5 KB]
Descarga
0 comentarios

lun

10

jun

2013

CAMPO DE TRABAJO JULIO 2013

Mejoremos el entorno de la Masía

¿ Estás interesado en participar en nuestro Campo de Trabajo este verano, y colaborar con nosotros en la ampliación del huerto de producción de semillas, en la ampliación de la parcela de plantas medicinales, en la construcción de muros de piedra seca y en la creación de una parcela para colecciones anuales?

 

Turnos de trabajo:
Del 1 al 5 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 8 al 12 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 15 al 19 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes
Del 22 al 26 de julio: de 9 a 14 h de lunes a viernes

 

Inscripciones:

Es necesario cumplimentar el formulario adjunto, indicando vuestros datos y el turno de trabajo en el que os quereis apuntar. 

 

CAMPO DE TRABAJO JULIO 2013
Nombre y apellidos *
Turnos de trabajo: *
Mensaje (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

vie

07

jun

2013

CAMP DE TREBALL JULIOL 2013

Millorem l'entorn de la Masia

Estàs interessat en participar en el nostre Camp de Treball per aquest estiu, i col·laborar amb nosaltres en l'ampliació de l'hort de producció de llavors, en l'ampliació de la parcel·la de plantes remeieres, en la construcció de murs de pedra seca i en la creació d'una parcel·la per a col·leccions anual?

 

Torns de treball:
De l'1 al 5 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 8 al 12 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 15 al 19 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres
Del 22 al 26 de juliol: de 9 a 14 h de dilluns a divendres

 

Inscripcions:

Cal que ompliu i ens envieu el següent formulari, indicant les vostres dades i els torns en els que us voleu apuntar.

 

CAMP DE TREBALL 2013
Nom i cognoms *
Torns: *
Missatge (opcional)

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

vie

15

mar

2013

COL·LABORACIONS ESPECIALS PLANTA'T 2013

Necessitem mans col·laboradores per l'edició del Planta't de primavera del proper 21 d'abril.

 

Si ets Soci o Amic de l'Associació, pots apuntar-te segons el següent llistat i ens el fas arribar a info@amicsjbb.org:

planta't210413collaboradorsAAJBB s-n.xls
Tabla de Microsoft Excel [11.6 KB]
Descarga

 

MOLTES GRÀCIES!

 

 

vie

22

feb

2013

COL·LABORACIONS ESPECIALS AMB MOTIU DEL 20è ANIVERSARI

CAMPANYA DE FELICITACIONS

Volem aplegar comentaris, felicitacions, reflexions, amb motiu del 20è aniversari de l’Associació.

Agrairem que envieu els vostres comentaris per correu electrònic (info@amicsjbb.org) o correu postal, amb assumpte: felicitacions 20è aniversari AAJBB

 

FOTOGRAFIES DE L’EVOLUCIÓ DEL JARDÍ

Si teniu fotografies que puguin servir per veure l’evolució del jardí (panoràmiques, fitoepisodis concrets, arbres o espècies que han crescut), volem fer una recopilació. No valorem la qualitat, sinó el contingut!

 

 

A LA TARDOR, FESTA DEL SOCIS. TU TAMBÉ PODRÀS VENIR

Es prepara una trobada a la tardor de tots els socis.

Volem oferir la possibilitat de participar aquells amics que tenen una mobilitat reduïda, i fa temps que no gaudeixen en directe del jardí. A tots ells, necessitem que es posin en contacte amb la Secretaria Tècnica.

També demanarem la col·laboració de tos els amics per fer el trasllat d’aquestes persones.

La data d’aquest acte està per definir en funció del Planta’t de Tardor.

0 comentarios

mié

13

feb

2013

Visita guiada al Parc de Can Mercader

Aquest diumenge 17 de febrer, dins del programa d'activitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es realitzarà l'itinerari guiat al Parc de Can Mercader, a càrrec de l'AAJBB, on descobrireu, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el parc.

 

CALENDARI:

Diumenge 17 de febrer: Parc de Can Mercader

+info

0 comentarios

vie

07

dic

2012

VIATGE 2013: ALCALÁ DE HENARES - SEGOVIA

Del 17 al 20 de maig

Aquest proper 2013, l´Associació celebra el seu 20è aniversari i hem preparat un viatge molt especial. Gaudirem de visites guiades al Jardí Botànic d´Alcalà d´Henares ( www.botanicoalcala.es )  i al seu casc històric, als jardins de La Granja, a Segòvia i al Monestir de pedra. Acompanyats en tot  moment per un guia especialista en jardins, que compartirà amb nosaltres tots els seus coneixements.

 

El viatge ja està confirmat, però hi ha possibilitat d'ampliar les places!


T'HO PERDRÀS?

 

Més informació en el següent document:

información viaje alcala_amicsbotanic CA
Documento Adobe Acrobat [169.9 KB]
Descarga

lun

12

nov

2012

SESSIÓ BOLETAIRE

10 de novembre

El passat dissabte 10 de novembre, vam gaudir d´una sessió boletaire a la Masia del Jardí Botànic Històric.Va ser una trobada amena i distesa on els nostres amics, Josep Soler i Jaume Morera de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic, ens van transmetre els seus coneixements sobre el món boletaire, mostrant-nos exemplars per a la seva identificació.

Fotografies d´Albert Sánchez i Elisabeth Serrano

0 comentarios

lun

17

sep

2012

MI JARDÍN

TALLER DE DIBUJO CON TATIANA MUSI

Un taller sobre sensibilización hacia la naturaleza a través del arte.

La idea del taller es por un lado despertar la creatividad y el trazo personal así como dar algo de guía en aspectos técnicos cuando sea necesario. Llevaremos a cabo diferentes ejercicios de abservación detallada, sensoriales, de memoria y dinámicas de grupo.

 

Tratando de identificar una conexión y comunicación personal con la naturaleza. Usando esa conexion como punto de partida, surge una manera única de representación y expresión.

No existen técnicas fijas, sino trazos personales, que surgen de la comunicación de nuestro interior con el exterior y viceversa. Aunque a veces los resultados sean similares se puede llegar a estos por procesos muy distintos, o lo contrario. La elección tanto del sujeto como de la técnica, depende de lo que resuena con mas fuerza dentro de nosotros. En este caso el taller se enfocara a la naturaleza utilizando papel como soporte. Puede ser papel de cualquier formato, traer como minimo entre 10-15 hojas de papel y cualquier medio ya sea para pintar o dibujar (puede ser acuarela, tinta, grafito, lapices de colores, pastel, etc)

 

DIA i LUGAR:

Sábado 29 de septiembre de 10,30 a 13,30 en la Masía del Jardín Botánico Histórico

 

PRECIO:

Amigos:  10 €

Resto:     15 €

Se ha de realizar el ingreso en el número de cuenta 3025 0001 11 1433427090 indicando vuestro nombre y el concepto Taller de Dibujo.

 

MATERIAL NECESARIO:

Papel ( 10-15 hojas) y cualquier medio para pintar o dibujar.

 

INSCRIPCIONES:

Hasta el miércoles 26 de septimebre. Es necesario rellenar el siguiente formulario:

Actividad *
Nombre *
Quiero apuntarme a la actividad referenciada programada para el dia 29 de septiembre *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

lun

17

sep

2012

EL MEU JARDÍ

TALLER DE DIBUIX AMB TATIANA MUSI

Un taller de sensibilització vers la natura mitjançant l’art.

 

 

La idea del taller es, per un costat despertar la creativitat i el traç personal, i per l’altre, donar una guia en aspectes tècnics quan sigui necessari.

Portarem a terme diferents exercicis d’observació detallada, sensorials, de memòria i dinàmiques de grup.

Intentarem identificar una connexió i comunicació personal amb la natura, i, utilitzant aquesta connexió com a punt de partida, sorgirà una manera única de representació i expressió. No existeix una tècnica fixa, sinó un traç personal que sorgeix de la comunicació del nostre interior amb l’exterior i a l’inrevés.. Encara que a vegades els resultats siguin similars es pot arribar a través de processos molt diferents, o al contrari. L’elecció tant del subjecte com de la tècnica depèn del que ressona amb més força dins del nostre interior. En aquest cas, el taller s’enfocarà cap a la natura utilitzant el paper com a suport. Pot ser paper de qualsevol format. S’ha de portar un mínim de 10 o 15 fulles i qualsevol mitjà per pintar o dibuixar ( aquarel·la, tinta, grafit, llàpissos de colors, pastís....etc).

DIA i LLOC:

Dissabte 29 de setembre de 10,30 a 13,30 h a la Masia del Jardí Botànic Històric.

 

PREU:

Amics:  10 €

Resta:   15 €

Cal fer un ingrés al número de compte 3025 0001 11 1433427090 indicant el vostre nom i el concepte Taller de dibuix.

 

MATERIAL QUE CAL PORTAR:

Fulls i qualsevol mitjà per pintar o dibuixar

 

INSCRIPCIONS:

Fins dimecres 26 de setembre. Cal omplir el següent formulari:

Activitat *
Nom *
Vull inscriure´m a l´activitat referenciada programada per al dissabte 29 de setembre. *

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

Cicle CINEMA I JARDÍ

AAJBB-FILMOTECA

Programa filmoteca 2014.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.1 MB]
Descarga

VIATGES 2014

VALÈNCIA:

Del 6 al 9 de juny

PER REGALAR...

LLISTAT ESPÈCIES AL JARDÍ BOTÀNIC

Recomanacions

14-04-2014

Echium
Echium
Cornus sanguinea
Cornus sanguinea
Salvia offcicinalis
Salvia offcicinalis

21-12-2013

Kakees
Kakees

Visites

Boletín de noticias